נהג אשר נעצר לצורך בדיקת שכרות באמצעות “ינשוף” (מכשיר אשר נועד לאיתור רמת האלכוהול בגופו של הנהג באמצעות נשיפה), מחויב לשתף פעולה עם המשטרה ולעבור את הבדיקה.
יחד עם זאת, חל איסור על השוטרים להפעיל כוח או אמצעי הרתעה אחרים על מנת לגרום לנהגים לשתף פעולה ולעבור את הבדיקה.
כאן חשוב לציין, כי נהגים רבים מסרבים לבצע את הבדיקה, מתוך פחד להיתפס בשכרות – במקרים רבים, החשש הוא שרמת האלכוהול שיש להם בדם הינה גבוהה מהמותר).
מה שחשוב לדעת זה על פי החוק כל נהג אשר הביע סירוב לבדיקת שכרות, דינו זהה לנהג אשר נתפס נוהג בשכרות, ולעיתים אף חמור מכך. וכחלק מכך הוא חשוף לעונשים החמורים ביותר עבור נהיגה בשכרות שיכולים גם להגיע לשלילת רישיון לתקופה של שנתיים .
במידה והמשטרה מייחסת לנהג כתב אישום של שכרות מכח סירוב, קל יותר יהיה למשטרה להשיג הרשעה, ולהוכיח את הסרוב שמתפרש כשכרות ברמה הגבוהה ביותר.
בכדי להרשיע אדם בנהיגה בשכרות, בהסתמכות על סירוב לבדיקת שכרות, כל מה שצריך להוכיח זה שהשוטר אשר רצה לבצע את הבדיקה, הסביר לנהג את המשמעות המשפטית של סירוב לבדיקה.
לכן גם במידה והנהג שתה בקבוק שלם של וודקה, עדיף לעשות את הבדיקה ולא לסרב לדרישת השוטר.
סירבתם לבצע בדיקת ינשוף? פנו עוד היום אל עורך דין נהיגה בשכרות לייעוץ.
התנאים לקיום בדיקת שכרות
הליך קיום בדיקת שכרות יכול להתבצע בתנאים הבאים: בשלב הראשון השוטר מבקש מהנהג לעבור את בדיקת הנשיפה. בשלב הבא, על השוטר להסביר לנהג את מטרת הבדיקה. בשלב הבא יש לבקש את הסכמתו של הנהג לעבור את הבדיקה. בשלב האחרון על השוטר להסביר לנהג את המשמעות המשפטית של סירוב לביצוע הבדיקה.
אם לאחר כל השלבים הללו, הנהג עדיין מסרב לבצע את הבדיקה הוא עלול להיות מואשם בנהיגה בשכרות ברמה הגבוהה ביותר, ולקבל את העונשים המוגדרים בחוק עבור עבירה זו.
אז מה בכל זאת ניתן לעשות?
חשוב לציין שכבר קרו מקרים ולא מעטים, בהם בתי המשפט לענייני תעבורה זיכו נאשמים אשר סירבו לבצע בדיקת שכרות.
כאן חשוב לציין שההמלצה היא לא לסרב לבצע את הבדיקה, אבל מי שכבר סירב לבדיקה, חשוב שיפנה במהירות האפשרית לעורך דין תעבורה על מנת שזה יסייע לו בנושא.
זקוקים לייעוץ בנושא סירוב לבדיקת שכרות? מוזמנים ליצור קשר עם עו”ד תעבורה ארז רופא, אשר משרדו אוחז ברזומה מרשים בהצלחות משפטיות בתחום לייעוץ צרו איתנו קשר עוד היום בטלפון – 03-5221515