נהיגה ללא רישיון בתוקף נחשבת כעבירה על פי פקודות התעבורה, חומרת העבירה תלויה בסיבות לכך שהאדם נהג ללא הרשיון המתאים- אי חידוש הרישיון, שלילת הרישיון ע”י הרשויות או אדם שמעולם לא עבר את מבחני התעבורה והוציא רישיון נהיגה בהתאם לחוק.
בתי המשפט לתעבורה מקלים בחומרת ענישת נהגים שלא חידשו רישיון עקב הבירוקרטיה והמניע הכלכלי שנמצאה בפרודצדורה של חידוש תוקף הרישיון.
“מהפכת הרישיונות” – על ביטול החובה לשאת רישיון נהיגה ורישיון רכב על ידי הנהג ברכב והנגשת חידוש תוקף רישיון.
לאחרונה הצהיר שר התחבורה ישראל כץ על מהלכים לצמצום הבירוקרטיה והוכרז בתקשורת על ביטול חובת נשיאת רישיון נהיגה ורישיון רכב.
מקורה של ההחלטה נמצאת בהתקדמות של הרשויות בישראל, כאשר באמצעות הטכנולוגיה שמאפשרת למשטרת ישראל לבצע בדיקת תוקף הרישיונות באמצעות מסופים המצויים בניידות המשטרה, ומחוברים למאגרי המידע של משרד התחבורה.
עם זאת, חשוב לציין ולהבהיר, כי אין בבשורה זו כדי לפטור נהגים מהחובה לשאת לפחות תעודה מזהה אחת מן המנויות בתקנה 9 לתקנות התעבורה, תעודת זהות, דרכון ישראלי, רישיון נהיגה תקף, או רישיון נהיגה זר, וכן תעודת ביטוח בתוקף, וכל תעודה או רשימת תנאים, בהתאם לנסיבות של הנהג.
נהיגה ללא רישיון בתוקף
חשוב להדגיש – כי ביטול החובה לשאת את כל המסמכים, אינה מבטלת את החובה כי מסמכים אלו יהיו קיימים ובתוקף, שכן כאמור ביטול החובה נובע אך מהאפשרות של משטרת ישראל לבדוק תוקפם של המסמכים במערכת המשטרתית המקושרת למערכת של משרד התחבורה, וככל שבדיקה זו תעלה כי המסמכים אינם קיימים כלל או אינם בתוקף הנהגים ואף בעלי הרכב שאפשרו הנהיגה ברכב, חשופים לסנקציות פליליות בגין נהיגה ללא רישיון.
רישיון רכב לא בתוקף
בסעיף 2 לפקודת התעבורה, קובע המחוקק איסור על אדם לנהוג ברכב שבו רישיון רכב לא בתוקף, וכן איסור על בעל רכב לאפשר נהיגה ברכבו על ידי אדם אחר כאשר רישיון רכב לא בתוקף .
נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף
בסעיף 10 לפקודת התעבורה, קובע המחוקק איסור על אדם לנהוג ברכב ללא רישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב, וכן איסור על בעל רכב לאפשר נהיגה ברכב לאדם שאין לו רישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב.
עונש על נהיגה ללא רישיון בתוקף
המדובר באיסורים חמורים, אשר כל נהג או בעל רכב הנתפסים כאשר הם מפרים איסורים אלה, ירשם לחובתם דו”ח או שתימסר להם הזמנה לדין בגין עבירות אלו, אשר העונש בצדן הוא למעשה נגזרת של אורך התקופה בה לא היה לרכב רישיון רכב בתוקף טרם האכיפה או לא היה לאותו נהג רישיון נהיגה בתוקף טרם האכיפה, מדובר בעונשים חמורים, שכוללים בין היתר, קנסות גבוהים, וכן רישום נקודות באופן אוטומטי, ואף עונשים של פסילות על תנאי ופסילות בפועל.
ייצוג מקצועי על ידי עורך דין תעבורה מומלץ ארז רופא
על כן, נהג שקיבל דו”ח או הזמנה לדין בגין אחת מהעבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב או ללא רישיון רכב בתוקף, מומלץ לפנות לסיוע של עורך דין תעבורה הבקיא בתחום, אשר יכול בכלים מקצועיים לבחון כל מקרה על פי נסיבותיו, לסייע ולמנוע או לשנות התוצאות הקשות.
נענשתם בעקבות נהיגה ללא רישיון בתוקף? התקשרו לקבוע פגישה עם עו”ד ארז רופא והבטיחו לעצמכם ייצוג משפטי ומענה אישי מקצועי, ליצירת קשר בנייד 054-3317777 או בטלפון: 03-5221515